Sognesjøhytta i Solund kommune.  14.juni 2022

Her er litt bilder frå då eg forska på dagsturhytta Sognesjøhytta i Solund.

Turen går frå Hardbakke og stien går i flatt fint terreng.
Du bruker en liten time ein vei, og er en tur som passer for alle.

Det står tekst under kvart bilde.

Tilbakers til framsida.Her er nogenlunde ruta til Sognesjøhytta.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg er klar til avmarsj. Turen starter rett nedfor Solund idrettspark på Hardbakke.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her er fleire turløyper, men i dag er det Sognesjøhytta som skal til pers.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Terrenget er flatt og fint, og stien er godt merka.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Fint vatn på veien Er muligens Verpingsvikvatnet det heiter.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så nærmer eg meg. Trur det heiter Slumpen her.
Tek eg feil så får berre folk som er kjent , rette meg :-)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så ser eg Sognesjøhytta i syningom.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sognesjøhytta ligg fint til ved sjøen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg studerer utsikta mot Sognesjøen og resten av verden.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Som alltid er eg nøyen på å skrive meg inn i gjesteboka.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her i Solund, som heime, ligg det døde havsuler rundtomkring.
Det er fugleinfluensa som pågår, triste greier.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Skulle du være trengt, så har dei ett hendig lite utedo her og.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Litt nyting av utsikt på kveldstunda, før eg tusler tilbake mot Hardbakke.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Fjellet med mast på, trur eg heiter Ulvegreina.
Toppen til høgre og bakom det fjellet, er Krakhellenipa.
Det er høgste fjellet i Solund, og der har eg tenkt meg oppå i morgen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Nesten tilbakers til Hardbakke, og her er brattaste motbakken på heile turen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her i begynnelsen at turløypa ligg Kystarboretet. Skikkelig fin plass.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her ved Solund idrettspark parkerte vi.
Jammen flott idrettsanlegg dei har her.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tilbakers til framsida.