Vietnam 9. september 2022

I dag var en en tur for å kikke på mausoleumet til keiser Khai Dinh.
Alle keiserane har sitt eige mausoleum rundtomkring i Hue.
Khai Dinh var keiser frå 1916 til 1925, og ikkje så særlig populær.
Spesielt ikkje når han innførte ekstra skatt for å bygge mausoleumet.
Etter det så kjørte vi tilbakers til Da Nang.


Det står tekst under kvart bilde.

Tilbakers til framsida.Eg hadde meg en grytidlig morgenpromenade.
Her ser en hotellet vi budde på, det ligg idyllisk til nede ved Parafymeelva.
9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Gatene har begynt å livne til, og varer vert plassert ut i gatebutikkane.
9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Damene i full sving med å lage mat på gatekjøkkenet.
Virka som er det mange som et frukosten sin ut på kafè eller gatekjøkken.
Alle kafè'ane var full av folk. 9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Dei har til og med Norsk utstyr på gatekjøkkenet her. 9. september 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er eg tilbakers ved hotellet. Svigerfar Mr. Sinh har stått opp også.
Vi drøser litt før dei andre sjusoverane kjem til frukost.
9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vi er på vei i morgenrusjet.
Det hjelper ikkje på køa at det går ett tog rett gjennom byen heller då.
9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er vi framme ved mausoleumet til keiser Khai Dinh.
Han var fødd 1885 og blei keiser 1916. 1925 var det slutt på å være keiser,
då døde han nemlig av turberkulose.
9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Temperaturen er rundt 34 grader og luftfuktigheten er høg,
så det blei litt svetting i trappene som det var mange av. 9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Masse flott kunst med mange detaljer. 9. september 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her oppe ligg mausoleumet, med masse flotte og interessante utstillinger.
Det var ikkje lov å fotografere inne, og eg klarte å halde meg.
Sjølv om ikke alle var like nøyen på forbudet såg eg. 9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Endå ett flott byggverk framfor mausoleumet. 9. september 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sjølve mausoleumet.
Fantastisk flott bygning både ute og inne.
Keiseren blei skikkelig upopulær når han i 1923 innførte ekstra skatt for å bygge mausoleumet.
Dei bygde nemlig mausoleuma sine før dei døde, dei der keiserane. 9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Mange staute statuer av folk og dyr på utsida av mausoleumet.
Han i midten er då eldste gutungen til manageren min. 9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Endå fleire statuer, og eldste gutungen til manageren min.
Eg har funne meg en hest der i bakgrunnen. 9. september 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg tester hesten til keiseren. 9. september 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Meg og en typisk turist. 9. september 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så tusler vi nedigjen for å kjøyre videre mot Da Nang. 9. september 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Det er bompenger på motorveiane her i Vietnam også. 9. september 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Tuneller har dei og her i Vietnam. :-) 9. september 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg er på besøk ett stykke utfor Da Nang, der det ikkje er by men mange rismarker.
Det var en gammel onkel som hadde fått slag, og ikkje kunne komme på bryllupsfesten.
Så då reiste vi avgårde for å helse på han og kona og resten av familien.
9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sønnen i huset var travelt oppteken med å renske ris.
Smilande og blid og koselig kar, som alle andre eg har møtt her i Vietnam.
9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------På en bondegård høyrer det med høner.
Her er ei av dei, med ganske så nylig klekka kyllinger. 9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er vi innom en anna slektning. Han var i bryllupet, men budde i nærheten.
Så vi var innom for en prat og å helse på. 9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------I dag er det barnas dag, med masse dragedans og moro for ungane.
9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er vi på en taco's restaurant for å ete litt kveldsmat.
Eldste gutungen til manageren min hadde funne den på nåke internett greier som
heiter Tripadvisor. Et du ekstra masse taco så kjem du på skryteveggen.
Ellers er eg i armane på ei god venninne frå Australia.
Utenom det kan eg anbefale Taco'en her. 9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Dragedans og masse folk som har det kjekt, sett frå hotellbalkongen min.
9. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tilbakers til framsida.