Vietnam fredag 2. september 2022

Her er litt bilder frå då eg reiste til Da Nang i Vietnam for å passe på manageren min,
når han skulle i bryllup til eldste guttungen sin.
Her er litt av reisa og første dag i Da Nang.

Det står tekst under kvart bilde.

Tilbakers til framsida.Eg er klar til å gå ombord i flyet som skal flyge meg til Doha i Qatar.
Så blir det videre frå Doha til Bangkok, og derifrå til Da Nang. 31. august 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Då er eg i Qatar og venter på neste fly som skal flyge meg videre til Bangkok.
Midt på svarte natta. 31. august 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Flyet til Bangkok var forsinka, så vi kom akkurat 2 minutter for seint til innsjekk
videre til Da Nang. Og det var nok.
Men pytt pytt, eg fekk meg kjekke nye venninner som fiksa fly til meg neste morgen.
Så budde eg i kjelleren på flyplassen om natta, i en liten boks med akkurat plass til ei seng.
1. september 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg er tidlig oppe og har komme meg inn i avgangshallen på flyplassen i Bangkok.
Her er det skikkelig fint. 2. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg synes at ekspeditrisa i denne butikken er litt vel tynn.
Det kan ikkje være sunt å slanke seg så masse. 2. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg nærma meg Da Nang. 2. september 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er eg framme og blir henta på flyplassen av Dung,
som skal gifte seg med eldste gutungen til manageren min.
Resten av familien var med også. 2. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Bror til Dung koser meg med bok om heimkommunen min, Askvoll kommune.
Skikkelig eksotisk lesestoff. 2. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eldste gutungen til manageren min, Stein-Erik og Dung, som skal gifte seg på søndag.
2. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------En av dei yngste medlemmane av familien er og med, for å få i oss litt mat.
2. september 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Svigerforeldrene koser seg med bok, og syntes det her var skikkelig høgverdig litteratur.
2. september 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vi er snart klar til å få i oss mat, etter ei lang reise.
Eg drøser litt med alle, før maten kjem. 2. september 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg og svigerfaren, Mr. Sinh, fant tonen med ein gang. 2. september 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg fant no tonen med svigermor med ein gang, også då. 2. september 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er vi på vei mot hotellet. I bakgrunnen ser vi dragebrua.
Der skal vi på elvecruise i kveld. 2. september 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikt mot nord frå balkongen på hotellet. 2. september 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikt mot sør frå balkongen på hotellet. 2. september 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikt rett fram frå balkongen på hotellet.
Eg må sei at utsikta i alle retninger, er helt upåklagelig.
Farkostane ute på sjøen er små runde fiskebåter. Når fiskerane skulle ut å fiske,
så svømte dei ut til båten. Det skjedde om kvelden når det hadde begynt å mørkne,
eller grytidlig på morningen.
Om dagen låg båtane oppankra, eller så blei dei dratt opp på stranda.
2. september 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her rett nord ser vi Vietnams største Buddah statue, 67 meter høg.
Der må eg ha meg en tur før eg reiser heimigjen. 2. september 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er eg klar til å reise på elvecruise.
Dragen på dragebrua spyr ut flammer klokka 22 om kvelden, og det har eg tenkt å sjå.
Pluss at vi skal ete middag ombord. 2. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Masse fint å sjå her på elva.
Det her er ei bru som kan svinge seg rundt på en sylinder i midten,
i tilfelle det er større båter som skal forbi. 2. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Det er fleire båter som er på elvecruise. I bakgrunnen ser vi i en stor fornøyelsespark.
Den besøkte eg ikkje då, eg hadde det for travelt til fornøyelsesparker.
2. september 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ei fin jente kom ombord for å vise oss litt buddistisk dans.
Eg og danserinna fant tonen, vi og, med ein gang. 2. september 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Den gamle forsofne manageren min måtte selvfølgelig blande seg inn,
dermed blei det slutt på den moroa.
2. september 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Dragebrua er fint opplyst rett før den skal til å spy ut flammer. 2. september 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så har dragen på dragebrua begynt å spy ut flammer.
Skikkelig flott var det. 2. september 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Dragen skifta farge heile tida, og det var flott å sjå på. 2. september 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Etter at dragen er ferdig med å spy ut flammer, så sprutet den ut vatn ei stund.
Det for å kjøle ned dragen, så den ikkje går seg varm.
2. september 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er dragen ferdig, og eg får reise tilbakers til hotellet.
Det har vært en lang dag, etter ei lang reise.
Masse mat og fine opplevelser, så no treng eg sove litt.
Går travle dager i møte også. 2. september 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tilbakers til framsida.