Friluftsliv i Bulandet og Værlandet, mars 2022.

Her er litt bilder frå då eg var ute i friluft, heime på Bulandet og Værlandet,
Ein dag i februar og resten mars 2022.

Det står tekst under kvart bilde.

Tilbakers til framsida.Tre svaner i Gåsevatnet i dag. To voksne og en ungdom. 27. februar 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Flotte fugler dei der svanene. 27. februar 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Fem hjorter i Melvær. 27. februar 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------To grågås sør på Melvær. Årets første grågås. 27. februar 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Storskarv , med merke på foten, på kirkekaia i Bulandet. 27. februar 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg fekk ikkje med heile merke, men nok til at Museum Stavanger fant utav det.
Skarven blei merka på reir på Kovsholm ved Fredrikshavn i Danmark,
30. mai i fjor.
27. februar 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vipe på Melvær. 1. mars 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Tjeld er sikkert vårtegn, og i dag såg eg fleire småflokker med tjeld.
Her er tre stykker av en flokk på fem. 1. mars 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Lomvi på Bulandet. 1. mars 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg og manageren min prøvde oss på en fisketur, men han Rasmus ville ha kloa i oss,
så vi reiste heimigjen.
1. mars 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Det skal vistnok være kjangs å finne ei gullgryte i enden av en regnboge.
Men i dag frista det ikkje å leite etter den.
1. mars 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ung svane i Gåsevatnet på Værlandet. 2. mars 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Steinkobber var det mange av i dag. Her ved en av dei. 2. mars 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------To havørner.
Her trur eg det er reirbygging og romantikk på gang. 2. mars 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sikre vårtegn, tjeld og grågås. Pluss litt styggeværsjø i bakgrunnen. 2. mars 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Søre Vadøyneset på Bulandet, der eg held til når eg ikkje er på skulen eller på
tur rundtomkring.
2. mars 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Sandlo på Sandøy. Sikkert samme paret som pleier hekke her, var nemlig to av dei.
3. mars 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Meg og mi gode venninne Pernille, tek en pust i bakken, på en ellers travel kverdag.
Ved Sandøylykta på Bulandet. 3. mars 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Svartkråke i Bulandet. Den har vært her i heile vinter. 4. mars 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Stare i vårmodus. 4. mars 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Mannlig stokkand prøver på en morgenlur, med vinden rett i rompa.
4. mars 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Når eg og mi gode venninne Målfrid treffest, så sler det alltid gnister.
Men bålet i bakgrunnen er det altso ikkje eg og Målfrid som har kveikt åleine.
Vi er med for å brenne lyng og kvister på Værlandet.
6. mars 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg er ein liten tur på Halsøyhågen i Bulandet, sammen med kompisen min Finn,
for å sjå på solnedgangen.
11. mars 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Gråsisik på Melvær. Var mange av dei i dag. 12. mars 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Bokfink er det året rundt, så er ikkje sikkert vårtegn.
Men kjekt å sjå likevel. 12. mars 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Linerle er ett helt sikkert vårtegn. Her ved ei av tre på Melvær. 12. mars 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Kvinnelig svartstrupe på Langøy i Bulandet. Blir nok hekking her i år, som i fjor.
12. mars 2022

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-

Mannlig svartstrupe ved fiskeindustrien i Bulandet. 12. mars 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ærfugl nord for Bulandet. 12. mars 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så har eg vært på fisketur med yngste gutungen til manageren min, Johannes.
Endelig var det vær til å fiske i Hølen, og fisk fekk vi.
Men reiste heimatt før vi tømte heile havet då.
14. mars 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Gråtrost lytter etter mat.
Det gjer den faktisk, lytter etter mark eller andre godsaker nedi bakken,
så slår den til når maten er nær nok.
14. mars 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vandrefalk på Melvær, som kikker utover matfatet sitt.
Mange kulinariske trost å velge mellom.
Det er en ungfugl, fødd i fjor har eg fått vite.
14. mars 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ravn som har begynt med reirbygging. 14. mars 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ringdue i Melvær. Er fleire av dei rundtomkring. 14. mars 2022
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Gråspett i toppen av ett tre på Værlandet. 15. mars 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Gjeng med kvinender i Gåsevatnet på Værlandet. 15. mars 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Spettmeis på Værlandet. 15. mars 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Tilsynelatande streng grønfink. Dei er her året rundt. 17. mars 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------To duetrost ved Landøy, på Værlandet.
Veldig sky fugl, som er vanskelig å sjå. I dag såg eg dei, og fulgte med kor dei landa. 
Så hadde eg skikkelig flaks med at dei sat iro såpass lenge at eg fekk bilde av dei.
18. mars 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vintererle på Værlandet, på morgenkvisten. 19. mars 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Rødvingetrost er det mange av rundtomkring. 19. mars 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Steinkobber finnes det masse av rundtomkring. Sikkert altfor mange.
20. mars 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Måltrost i Skrøpelestø på Værlandet. 20. mars 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Fuglekonge i Melvær, på morgenkvisten. 20. mars 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Heilo med vipe i bakgrunnen på morgenkvisten, på Melvær. 20. mars 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vipe med grågås i bakgrunnen. 20. mars 2022.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Fem av en flokk på sju viper i Melvær, på morgenkvisten.
Med en stare i front.
20. mars 2022.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ 

Tilbakers til framsida.