Storehesten 1. august 2021.

Her er litt bilder frå då eg tok meg en tur til Storehesten,
eller Kvamshesten som den heiter på kart.
Det er fleire topper med hestenavn i området, men dette fjellet er høgast,
derfor heiter det Storehesten lokalt.

I Bygstad finn du skilt som viser veg mot Storehesten.
Parkeringsplassen er ett stykke opp i lia.
Siste del er bomvei, og det koster 60 kroner.
Men er vel anvendte penger.
Starter du å gå før bomveien, så er du lei av å gå før du begynner sjølve
oppstigningen til fjellet.

Det er en veldig fin tur å gå, og vi brukte i underkant av 4 timer, med gode pauser.
På toppen traff vi ei jente på vel 5 år, så turen passer for dei fleste, o
m en tek tida til hjelp.

Det står tekst under kvart bilde.
 

Tilbakers til framsida.


Her er nogenlunde ruta vi gjekk, og det er den vanligaste ruta.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Der oppe ligg Storehesten, litt bakom toppen der
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er det berre å sette i gang. Dagsturhytta Skaraly ligg en liten times tid opp i lia.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Dagsturhytta Skaraly i syningom.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikt ned mot Kvamsstølen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------En liten stopp på Skaraly høyrer med på en slik tur.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Flott utsikt frå Skaraly.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er det berre å komme seg avgårde mot toppen der oppe, 1209 meter over havet.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Fjellet heiter Kvamshesten på kart, men Storehesten lokalt.
Så kikker du etter piler til Kvamshesten kikker du forgjeves,
her er det Storehesten som gjeld.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Litt opp i lia, og tilbakeblikk mot Skaraly og Lisjehesten.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her ved ett vatn som heiter Grunnevatnet er det laga en fin gapahuk.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Etter Grunnevatnet er det fint lettgådd terreng ett stykke.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg traff mi gode venninne Jenny på veien.
Det vil sei eg stoppa ho når ho nærmast sprang forbi oss.
Ei skikkelig sprek dame ho Jenny

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så begynner det å drage seg til med motbakke,
men så kjem en heller ikkje til topps på en flate vei.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------En liten matpause før vi begynner på dei verste motbakkane.
I ly for vinden bak en stein, det var skikkelig sterk nordavind den dagen vi gjekk.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så flater det seg ut igjen, og berre sjarmøretappen gjenstår.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Rett før toppen er det litt klyving. Johannes nyt utsikten vestover.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikta vestover er helt upåklagelig, ser nesten helt heim til Bulandet og Værlandet.
Det vil sei, Værlandet ser vi litt av då.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Klyvinga er fort gjort, og snart er vi på toppen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Der framme har vi varden på Storehesten.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Yngste gutungen til manageren min, Johannes, på Storehesten.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Flott utsikt ned mot Bygstad.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her på toppen var det helt vindstille, tross skarp nordavind lenger nede.
Fjellveggen sender sikkert vinden over oss.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Til mi forundring hang den gamle forsofne manageren min med, helt til toppen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikt mot Lisjehesten og verden østover. Ser i Jostedalsbreen lengst vekk
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Den gamle manageren min må ha seg litt niste før vi begynner på returen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så har vi begynt på returen. Litt laus stein her , så best å halde litt avstand.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Lengst vekk er Blegja, høgste fjell i Askvoll Kommune.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikt mot Bringeland flyplass, og litt til
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Nokre tøffinger bader i Grunnevatnet, tross kald nordavind.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så har vi passert Skaraly, og det gjenstår berre siste etappe ned til parkeringsplassen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tilbakers til framsida.