Munkholmen 20. mai 2023

Her er litt bilder frå då eg besøkte Munkholmen rett utfor Trondheim.
Første dagen det var åpent for i år, 20. mai, i strålande veir.
Manageren min har budd i Trondheim i 4 år, og eg har vært der mange ganger,
så jammen på tide vi tok oss ein tur til Munkholmen.
 

Det står tekst under kvart bilde.

Tilbakers til framsida.Vi er klar for båttur til Munkholmen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Turen starter under ei lita bru, som er akkurat høg nok til at vi kjem oss under.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Litt for stor den der, til å komme under brua.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg er framme i styrehuset for å helse på mannskapet. Koselige karer :-)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Siden eg er såpass båtvant, fekk eg lov til å overta kommandoen ett stykke av turen.
Munkholmen ser vi litt for babord baug.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Masse folk og flott badestrand her på Munkholmen.
Sikkert kaldt i vatnet, men mange bada. I lufta var det skikkelig varmt og blikkstille.
Såpass med sol at manageren min, som hadde glømt solhatten, blei solbrent på toppen.
Tross ein tjukk skalle, så vert skinnet hans glorødt så snart sola kjem fram ett par minutter.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Båten på vei tilbakers til Trondheim, for å levere og hente nye turister.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------For dei som ser godt, så står det litt om historia til Munkholmen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her ser en litt korleis bygningane på Munholmen har forandra seg oppigjennom tidene.
Her har vært både kloster og fengsel og festning.
Under krigen hadde tyskerane luftvernsbatteri her.
Første gang Munholmen er nevnt i sagaene er at den var velegna til å ha haue til halshogde folk på stake her.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ei skikkelig gammel kanon. Kanskje den er frå den tida svenskane lage festning her,
på slutten av 1600-talet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Kanontårner og ringmuren som blei bygd på 1670-talet.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vi slapper av i sola ved kanontårnet.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her er ei litt meir moderne kanon, som tyskerane bygde.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ett lite blikk mot Trondheim.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så kjem båten for å hente oss, og vi reiser tilbakers til Trondheim.
Ein fin tur som eg kan anbefale.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tilbakers til framsida.