Friluftsliv i Bulandet og Værlandet, februar 2023

Her er litt bilder frå då eg var ute i friluft, heime på Bulandet og Værlandet,
februar 2023.

Det står tekst under kvart bilde.

Tilbakers til framsida.Lomvi med olje på magen. Den blir nok ikkje så gammel vil eg tru. 17. februar 2023
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Fisketuren til Hølen blei avlyst i dag. 18. februar 2023
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Havørner var det mange av i dag. 18. februar 2023.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Svartbak såg eg mange av i dag. Ein av dei har ringmerke på foten også.
Ikkje mange som er klar over det i grunn, men svartbaken er trekkfugl,
og bringer med seg første vårtegn nå den er tilbake.
Det er den første trekkfuglen som kjem heimigjen til oss. 18. februar 2023.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Skarv som myser utover havet. Intet godt fiskevær i dag. 18. februar 2023
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Toppskarv og ei kråke i forbifarten. 18. februar 2023
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Kaldt, men greit med litt kald luft i kjakane på morgenkvisten.
Vi skal østafor det meste vi ser her, for å leite etter orienteringsposter.
19. februar 2023.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Alden og litt av sørsida på Værlandet. 19. februar 2023.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Lomvi på tur i Sørværet, helt uten oljesøl på seg. 19. februar 2023.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Mannlig stokkand med to damer.
Om han ikkje bestemmer seg, så kan det fort bli litt bråk her. 21. februar 2023.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Dvergfalk ved Sandøy. 21. februar 2023.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------En av tre hjort eg såg på Værlandet i dag.
Litt vest for gravplassen. 22. februar 2023.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Mange grønfink å sjå på både Værlandet og Bulandet i dag. 22. februar 2023.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Våren er på vei og klosterklokkene er i full blomst.
Dette var 22. februar.
Pr. dags dato som er 12. mars befinn klosterklokkene seg under ca 1 meter med snø.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Steinkobbe i Hillersøyvågen på morgenkvisten.
Flott vær på tidlig morgen. 23. februar 2023.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Manageren min fant ut at fisken på butikken er lettere og tryggere å fange, i dag og.
Flott vær på formiddagen, men sjøen var av den særdeles grafsete sorten.
23. februar 2023.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------En av fleire storspover som har overvintra i år. 23. februar 2023
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Teist såg eg fleira av i dag. 23. februar 2023.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ein eller anna fugl, som har fått ett dårlig møte med dvergfalken eg såg forleden dag.
Veldig liten, så trulig ein alkefugl. 23. februar 2023.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikt frå Sandøy og østover i dag. 23. februar 2023
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Grønnsisik på Søre Vadøyneset i dag. 24. februar 2023
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Bokfink og krokus, vårtegn må være. 24. februar 2023.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------En av mange starer på Søre Vadøyneset i dag. 24. februar 2023.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Det blei ingen fisketur til Hølen, i dag heller. 24. februar 2023.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikt vestover frå Norheim.
Tøft å sjå på, men vert lite med fisketur og fuglekikking i slikt vær.
24. februar 2023.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikt østover frå Norheim. 24. februar 2023.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Svanene ved Gåsevatnet på Værlandet, som har vært her ei god stund, held fortsatt stand .
Dei trives tydeligvis godt her. 26. februar 2023.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Fire mannlige silender driv på med kurtise for harde livet, mens ei kvinnelig ligg i ro og mak,
og studerer om ein av frierane skal få være med ho heim. 26. februar 2023.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Då har eg vært med til Austneset på Værlandet, for å finne sesongens siste orienteringsposter.
26. februar 2023.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Mannlig ærfugl med ung kompis eller venninne i Olsundet i dag.
Måse i midten då. 27. februar 2023.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Seks av ein større flokk med tjeld i dag.
Våren har kommet seier manageren min, uten at eg helt stoler på han enno då.
27. februar 2023.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Havørnene har fått vårstemning dei også 28. februar 2023.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------To oter i dag, og tre til såg eg. 1. mars 2023.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tilbakers til framsida.