Forskning på Zipline i Flåm, 25. september 2021

Her er litt bilder frå då eg forska på Nordens lengst Zipline i Flåm.
Den er 1381 meter lang og og du bevega deg i opptil 100 kilometer i timen, 305 høgdemeter nedover.
Farten merka en ikkje så mykje til, og utsikten var flott.
Det var ingen humping eller skumle opplevelser underveis,
så en tur men Zipline i Flåm kan eg anbefale for absolutt alle.

Nedigjen til Flåm foregjekk på sykkel.
Det er sykler ved Rallarrosa stølsysteri, der turen ender.
Så registrerer en sykkelen før turen nedover, og plasserer den på en sykkelparkeringsplass i Flåm.
Flott og lett sykkeltur også.

Det står tekst under kvart bilde.

Tilbakers til framsida.Vi er framme i Flåm og mimrer litt ved båten Alden.
Den var rutebåt mellom Bulandet og Værlandet og fastlandet i mange år.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg er klar til å ta Flåmsbanen opp til Vatnahalsen for å ta Zipline nedigjen ett stykke.
Eg drøser litt med dei som skal få oss opp til Vatnahalsen.
Togsjefen kjenner eg godt frå før, og veit at han er godt kjent på veien, slik at vi ikkje kjøyrer oss vekk.
Eg er med andre ord, enn så lenge, i trygge hender.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Heile gjengen klar for Flåmsbanen og Zipline.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vatnahalsen nærmer seg og vi ser i Ziplina der opp i lufta.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------En liten stopp ved Kjosfossen for å sjå om huldra dukka opp.
Ho var ikkje å sjå, så har sikkert tatt seg vinterferie.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Vi har ei heil togvogn reservert for oss sjølv, reservert for bjørn.
Så eg og reiseleder Bjørn er sikra plass i vogna.
Men alle dei andre fekk være med i same vogna altså.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er det berre å tusle seg bort til Zipline.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Folk suser nedover heile tida.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg og Wenche sonderer terrenget.
Det kan i utgangspunktet sjå litt skummelt ut, men vi satser på at alt går bra.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så har vi komme i kø for å få hjelm og seler på oss.
Eg regna ikkje med at dei hadde hjelm som passa meg, så eg har tatt med min eigen hjelm.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg skal reise ned Zipline i lag med Magne.
Eg stoler ikkje helt på den der manageren min.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Reiseleder Bjørn er klar for å frese nedover dalen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Venke er spent, men fattet, før avreise.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Manageren min er klar for avreise med 1381 meter lang Zipline, til Rallarosa Stølsysteri
305 høgdemeter under oss.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Venke i farta.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikta frå Ziplinen er upåklagelig.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Då er eg og Magne klar til avgang der oppe på Vatnahalsen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg og Magne i farta, vi er til høgre.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg hang fast i belte på magen til Magne, så eg sat mjukt og godt.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så skal vi sykle resten av veien ned til Flåm.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Det er en tunell på veien, og her er det lurt å gå med sykkelen gjennom.
Det er belgmørkt inni der, og veien er humpete, så sykler du igjennom har du store kjangser
for skrubbsår og blåmerker.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg tok en liten stopp underveis for å kikke litt på Flåm Kyrkje, som blei bygd i 1670.
Før stod det ei stavkirke frå før 1360 talet på same plassen, men som for dei fleste stavkirker
så blei den reven før ny kirke blei bygd.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Ny spreke venner fekk eg underveis. Raymond og Eirin lurte på korfor en sprek bamse
drog rundt med en gammel manager.
Men når eg forklarte at eg måtte berre passe på den gamle surrete manageren min,
så skjønte dei det godt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er eg med på ølsmaking på Ægir bryggeri.
Eg berre hørte på og observerte altså.
Det var en time med foredrag om ølsmaker og historie og lukt og smak.
Folk oppførte seg fint, lukta og smakte og hørte etter.
Utenom den gamle manageren min då, han slurpa i seg alt som var i nærheten, uten å høyre etter.
Etterpå blei han så full i magen at eg måtte ta han med tilbake på hotellet så han fekk sove litt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tilbakers til framsida.