Forskning på Klovetinden, 20. september 2021

Her er litt bilder frå då eg forska på Klovetinden, som ligg litt nord for Ørsta.
For å komme dit så tar en av ved Barstadvika og kjøyrer innover dalen nokre kilometer.
Det er bompenger som kan betalast med Vipps. Trur det var 30 kroner.
Turer er omtrent 8 kilometer tur/retur og er lettgådd.
Klovetinden er 949 meter over havet med flott utsikt frå toppen og ellers mesteparten av veien.
En tur eg kan anbefale for dei aller fleste.

Det står tekst under kvart bilde.

Tilbakers til framsida.Her befinn Klovetinden seg, godt synlig frå veien.
Sør for Ålesund og nord for Ørsta.
Parkering finn en ved å kjøyre innover dalen frå Barstadvik.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Det er avgift å betale for å bruke veien, og det står informasjon om det underveis.
Parkeringen er den samme som blir brukt når man skal til Molladalen,
og har en tendens til å være full på sommeren, men god plass når eg var på tur.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Klovetinden til venstre, Storhylla til høgre og Masdalskloven midt i mellom.
Klovetinden skal til pers i dag. Oppstigning er frå motsatt side av det vi ser her.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Fleire muligheter her, men som sagt, det er Klovetinden som skal til pers i dag.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Då er det berre å komme seg oppover i lia.
Fjelltoppen som stikk opp er Grøthornet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Første delen av turen går igjennom bjørkeskog.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Litt over tregrensa er det ei elv som må passerast.
Gjekk fint i dag, men ser det kan kanskje være litt utfordrande når det er meir vatn i elva.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------En ypperlig stein for en liten kvilepause.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Flott terreng å gå i her, og det er fleire som er ute på tur.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Har komme litt opp i høgda, og ser mot Masdalskloven.
Litt skodde på Klovetinden ser eg.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Grøthornet til venstre og Klovvatnet rett fram.
Vi skal snart svinge til høgre og gå opp lia der.
Det er fleire Grøthorn i området, det her er då det minste av dei.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Manageren min vert forbigått uansett kor eg tek han med på tur.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Såg ingen lemen i dag, men såg masse spor etter dei.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Det er mandag utenom ferie og grått vær, men mange folk ute på tur likevel.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Flotte høstfarger i fjellet. Molladalen i bakgrunnen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Litledalsvatnet lengst vekk, og litt til.
I skyene bak der ligg enda ett Grøthorn, som er høgre. Flott turterreng.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Då er det berre sjarmøretappen igjen.
Skodda har forsvunne og blitt erstatta av kraftig vind.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikt mot Ålesund.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Godøya sett frå Klovetinden.
Der var eg å forska tidligere i år, og såg Klovetinden som lokka på meg.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Klovetinden sett frå toppen av Godøya.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikt mot Hareidlandet. Først Hjørungavåg, så Hareid og Brandal.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikt mot Molladalen. Der må eg forske litt og, om ikkje så brått.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikt ned mot Masdal, der eg tok bilde andre veien, for nokre timer siden.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Frå Klovetinden og ned i Masdalkloven er det rett ned, så eg torde ikkje gå lenger ut på kanten.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg og manageren stikk nasen utfor kanten for å utfordre høgdeskrekken.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er det som sedvanlig å skrive seg inn i gjesteboka når eg er på en topp.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikt til Fingeren, der eg var på toppen i går.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------En smal steinvegg innerst i Masdalkloven, men eg rota meg ikkje nedpå der.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så tusla eg meg nedigjen, og her er utsikt til parkeringsplassen.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tilbakers til framsida.