Forskning på Bremsneshola, 23.mai 2021

Her er litt bilder frå då eg forska litt på Bremsneshola på Averøy.
I samme slengen forska eg litt på Bud, Bremsneshatten og der Harald Hårfagre fekk klipt
håret for første gang på 10 år.

Bud er en flott plass som en må stoppe på, vist en er i forbifarten.
For å komme videre mot Bremsneshola kjøyrer en Atlanterhavsveien.
Den veien er skikkelig berømt, men ikkje for å skryte så er Nordsjøportveien heime på
Værlandet og Bulandet vel så fin synes no eg.

Turen til Bremsneshola og Bremsneshatten er godt merka og veldig lettgådd. Den passer for alle.
Skal du i Bremsneshola så må du huske å ta med god lommelykt.

Vi hadde ikkje god lommelykt, så fekk ikkje forske på heile hola.
Men vi fekk forske nok til at manageren min kan stryke den frå lista over plasser han vil sjå før han daua.


 

Det står tekst under kvart bilde.


Tilbakers til framsida.Her ser en kor i verden Bud og Bremsneshola befinn seg.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her er Bremsneshola, parkering og der frisøren til Harald Hårfagre budde.
Det her er nord på Averøy.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------En liten stopp på Bud, for å kikke seg rundt og ete litt middag.
Middagen fant vi i det kvite huset nede ved moloen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Det er festningsverk frå 2. verdenskrig her på Bud, som er tatt godt vare på.
Det går og an å gå ned under bakken her, for det er mange tuneller og rom under her.
Men det var koronastengt for tiden.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Gode venner traff eg og. Sven-Erik er kompisen min frå då eg forska på ett firma som heiter
Norva24 Birkeland.
Jammen kjekt å treffe gamle kompiser sånn uventa.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Nye venner traff eg og. Ingunn og kallen koser seg i fineværet på Bud.
Det gjer eg også, og ekstra kjekt er det når eg treffer slike kjekke nye venner.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så har eg bevega meg nordover på Averøy. Her ved gamle
Bremsnes ferjekai fekk Harald Hårfagre klipt håret sitt etter slaget ved Hafsfjord.
Då hadde han samla Norge til ett kongerike, og klipte seg for første gang på 10 år.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Litt meir komfortable stoler hos frisørane i dag, men den er grei nok til formålet.
Korfor Harald Hårfagre reiste helt frå Hafsfjord til Bremsnes for å klippe seg skjønner ikkje eg,
det må no finnast mange frisører underveis.
Vi har no frisør heime i Bulandet og, med mykje bedre stol i sitte i.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her kan en lese litt meir om Bremsnes vist en vil.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så har eg tatt meg en tur opp på Bremsneshatten. En godt merka og lettgådd tur
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikt mot Kristiansund frå Bremsneshatten.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Utsikt mot Bremsneshatten frå Kristiansund.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så er eg på vei mot Bremsneshola i flatt lettgådd terreng.
Det er fleire holer her rundt Bremsneshatten, det gjeld berre å finne den rette.
Bremsneshola ligg på sørsida av Bremsneshatten, og det er skilt.
Men eg klarte å gå feil rett før ei grind, og havna oppe på Bremsneshatten,
med der hadde eg tenkt meg uansett.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her er første hola en treff på. Fint her og, men Bremsneshola er litt lenger fram.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Når en kjem fram til dette skiltet, så er du rimeligvis framme ved Bremsneshola.
Det er berre å komme seg opp ei steinrøys så er en framme.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Her oppe befinn Bremsneshola seg.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Litt inn i hola er det ei ny steinrøys, men den er lett å komme seg over.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Eg er på god vei inn i hola, og har komme meg opp på steinrøysa.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Hola er skikkelig høg og vid.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Opp stigen her så kan en komme inn i endå ett stort rom.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Lommelykta virka berre annenkver gang, så vi gjekk ikke lenger.
Dumt å stå fast oppe i bergveggen i stummende mørke.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så reiste vi til Kristiansund for å helse på eldste gutungen til manageren min.
Han skal være med på å lage fjernsyn frå fotballkampen i dag.
Fotballkampen slapp vi ikkje inn på, det var koronagreier her og.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Så får vi en liten prat med eldste gutungen til manageren min,
før han må hive seg i arbeid og vi kjøyrer videre mot Molde.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tilbakers til framsida.